RSS

Hi5, reteaua nostalgicilor si a narcisistilor

19 Sep

Dintre utilizatorii Hi5, cea mai populara retea de socializare din Romania, cei mai multi sunt cei nostalgici dupa anii copilariei si cei dornici de autopromovare.

Potrivit rezultatelor unui studiu prezentat la Webstock, eveniment de social media & blogging organizat in Bucuresti, cele mai vizitate retele de socializare din Romania sunt Twitter, Hi5 si Facebook. Studiul a analizat modul in care fiecare dintre utilizatorii uneia dintre aceste platforme se percep pe ei si cum ii percep pe ceilalti.

Astfel, utilizatorii de Twitter se percep pe ei insisi ca pe niste indivizi care conteaza, care sunt la curent cu tot ce apare nou in jurul lor si care sunt orientati catre realizare materiala si dezvoltare de sine. Ei sunt recunoscuti la randul lor, de utilizatorii de Facebook, ca niste lideri, dar care sunt „prea egocentrici si prea concentrati pe dezvoltarea personala”.

Utilizatorii retelei Facebook sunt vazuti de membrii comunitătii Twitter ca „persoane care sunt ok, dar care nu sunt prea interesate în socializare”.

Hi5, reteaua supranumita OTV-ul Romaniei din cauza audientei foarte mari, are două categorii de utilizatori: cei care si-au facut contul la începuturi si sunt nostalgici dupa anii adolescentei, pe aceasta retea pastrand legatura cu prieteni sau colegi din copilarie, si cei care vor sa se autopromoveze.

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Septembrie 19, 2009 în Diverse

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: