RSS

10 lucruri despre Google.

30 oct.

google_logo21

1)Index-ul este foarte gol pentru ca fondatorul nu prea stia HTML si vroia sa faca ceva rapid.

2)Numele este o greseala de ortografie.El initial a primit numele de Googol pentru ca poate organiza cantitatea imensa de informatie disponibila pe web.

3)Google are cea mai mare retea de traducatori in lume avand interfata pe in 116 limbi diferite, inclusiv in latina, urdu si yoruba.

4)Sergey Brin (23 ani) si Larry Page(24 ani) au pornit proiectul google.Ei si-au propus sa organiseze cat mai bine site-urile. Primul birou a fost intr-un garaj in Menlo Park,Calirfornia. Primul om din staff a fost Craig Silverstein, acum Director de tehnologie.

5)La inceput google nu era motor de cautare .. apasai tasta enter si apareau niste site-uri (destul de urat pentru ca nu stiai ce cautati)

6)Gmail a fost folosi doar de staff 2 ani,dupa care ne-a lasat si pe noi (utilizatorii) accesul la acest serviciu gratuit de e-mail.

7)Google are 3 miliarde de pagini indexate si un om ar putea sa le caute pe toate in 5.707 ani. Gogu face asta in 0.5 secunde.

8.)Logo-uri care apar pe gogu la ocazii speciale se numesc Google Doodle.Ele sunt create de Dennis Hwang, un artist de origine coreana stabilit in USA.

9) Ati auzit de Google Earth, dar nu multi stiu ca exista un site numit Google Moon, care cartografiaza suprafata lunara si indica locul exact unde a aselenizat naveta Apollo.

10)Firma fondata de CIA numite Keyhole care se ocupa cu primirea imaginilor din satelit a fost cumparata de google in Octombrie 2004
Tehnologia acestei firme face posibila functionarea programului Google Earth, care reda rapid imagini preluate de satelit din toata lumea.

Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe octombrie 30, 2009 în Diverse

 

Etichete: , , , ,

Un răspuns la „10 lucruri despre Google.

  1. panalecs

    noiembrie 1, 2009 at 8:59 am

    interesant mai ales chestia cu greseala :O

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: