RSS

Perle Bacalaureat.

19 Iun

Examenul la limba si literatura romana este cu adevarat o proba grea de trecut care de fiecare data ne amuza copios privind perlele care nu lipsesc niciodata. :)) Spor la citit:))

 • Agripina nu avea decât doi copii, pentru ca al treilea, Paunas, nu mai conteaza, pentru ca tot îl manânca vulturii.
 • În nuvela “La vulturi” de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei alpiniste curajoase fugarite de turci, si copii ei.
 • Privind atent plugul vede ca e de fier si privind si mai atent taranul, Arghezi, ca un poet bun ce este, vede ca e de bronz.
 • În cunoscuta balada “Miorita”, sunt descrise câteva întâmplari în care sunt implicati doi criminali, o oaie turnatoare si un cioban ce socheaza prin prostia lui.
 • Sahara se afla asezata pe un nisip uscat, lipsa apei având în zona o prezenta statornica.
 • În caz de accident nu trebuie sa fugi de la locul faptei, fiindca victima, daca nu e lovita fatal, poate retine numarul masinii.
 • Rascoala de la Bobâlna a început pe un deal si s-a terminat în 1438.
 • Liviu Rebreanu are un mare talent de scriitor de la 300 de pagini în sus.
 • Si bietul Eminescu, scârbit de bisnita societatii sale si ca Veronica Micle îi facea fite, intra într-o etapa noua pe care mi-e rusine s-o spun.
 • În versurile: “Ce-ti pasa tie chip de lut / Dac-oi fi eu sau altul?” poetul ne vorbeste despre aspectul fiintei cu care Luceafarul este în gagicareala si ea îi spune ca nu stie daca va fi al ei sau va fi altul.
 • Romanul “Rascoala” este conceput de Liviu Rebreanu sferic, pentru ca începe si se termina cu imaginea burtii lui Rogojinaru, care seamana cu o sfera.
 • Nichita Stanescu a stiut el de ce a pus virgulele si punctele acelea în poezie si nu ma bag eu în ce a facut el.
 • Eu cred că Nichita Stănescu a fost puţin emo. Aşa am văzut eu o poză cu el în carte, avea părul în ochi cum are nişte fete de la noi din şcoală. Nimeni nu le suportă că sunt ciudate. De ce l-a lăsat pe Nichita ăsta cu nume de fată să scrie poezii? Nu ştiau că e sensibil?
  Ghilimelele apar numai atunci când vorbeşte cineva, chiar şi în şoaptă.
 • Eminescu a scris Luceafărul pentru că l-a vazut mai mare decât toate stelele şi de aceea ia plăcut … Luceafărul s-a transformat într-un flăcău pentru că altfel nu putea so iubească pe fata împăratului dar pe urmă s-a nasolit treaba pentru că fata aia iubea pe altul şi Luceafărul s-a întors în cer de unde căzuse.
 • Eminescu nu prea ştia să vorbească. A făcut o greşeală gramaticală, care nu ştiu cum se numeşte dar nu trebuia să-i zică să coboare în jos luceafărului că nu e corect. E ca greşelile pe care le fac moşii în autobuz când spun să avansăm înainte şi noi suntem pe jos de râs.
 • Nichita Stănescu este un poet care se miră de orice. El se miră şi de faptul că oamenii aud şi au urechi. Păi de ce? El n-a avut urechi? A vazut el vreun om fără urechi? Mă rog, da se zice că aşa este în poezie, să te miri de toate şi să le pui pe toate unele subt altele, în rânduri scurte, ca să se vadă că sunt versuri
 • Basmul este o poveste mai lungă, poate fi chiar cât o carte groasă, şi are atâtea personaje că nu le mai ţii numărul dar trebuie să fii atent la fabulă că te întâlneşti cu ea şi în final.
 • Harap Alb s-a împrietenit cu un burtos care mânca mult de tot şi cu un beţiv care nu se îmbăta niciodată. Şi a mai fost unul care îşi lungea mâinile şi picioarele ca în filme şi ajungea dupe lună. Poate Eminescu a văzut viitorul de s-a gândit el că există oameni de plastic care se lungesc
 • Basmul studiat de noi este Harap Alb şi este un basm cult pentru că este scris de un om cult, Eminescu. Atunci când cel care scrie basmul este incult şi basmul este incult, adica opus basmului cult, dar amandouă basmele sunt frumoase, numai că unul este scris într-un fel şi celălalt în alt fel
 • Nu înţeleg de ce Harap Alb este un basm cult. Dacă era cult, adică inteligent, eu nu înţelegeam ce scrie în carte pentru că ar fi trebuit să aibă numai cuvinte neînţelegătoare. Asta nu înseamnă că eu nu sunt un băiat deştept!
 • Luceafărul este cea mai mare poezie a lui Eminescu, cred că are vreo sută de strofe şi acolo e vorba despre o poezie de dragoste pentru că există o fată pe care o iubesc doi tipi şi ea la început nu ştie pe care să-l iubească, dar îl alege pe celălalt şi o doare în cot de Luceafăr.
 • Dacă Harap Alb avea muşchii mai mari îl omora pe tacsu când sa ascuns sub pod. Cine la pus să se îmbrace în urs. O cam căuta cu lumânarea Harap Alb Senior
 • Toată lumea ştie că dacă vremea se schimbă trebuie să ne dezbrăcăm sau să ne îmbrăcăm. Nu putem să ne îmbrăcăm cu geacă şi mânuşi vara şi să stăm în chiloţi iarna. Doar ruşii se duc iarna la scăldat când sunt minus zero grade afară. Aşa că Lovinescu are dreptate trebuie să ne uităm la meteo înainte de a ieşi din casă pentru că timpul se schimbă.
 • Păi da, trebuie să ne dăm după timp, acum nu mai este vreme de dulcegării, de tromboane, trebuie să ştii să trăieşti, să faci bani, să ai casă şi maşină, să ai un servici uşor şi bănos. Dacă te dai după timp trăieşti bine, cum trăiesc deputaţii
Anunțuri
 
2 comentarii

Scris de pe Iunie 19, 2010 în Diverse

 

Etichete: , , , ,

2 răspunsuri la „Perle Bacalaureat.

 1. alynoootza

  Iulie 4, 2010 at 11:05 pm

  da, foarte tari =)) … am trecut si eu prin bac, si am terminat, har domnului ^:)^ si am revenit pe blog :X (app, scz ca avem aceeasi tema da numa acuma am intrat la u si am vazut, e prea faina :X)

   
 2. alynoootza

  Iulie 5, 2010 at 8:17 am

  a, si vezi ca am postat si eu niste perle, dar sunt altele 😀 sper ca nu te deranjeaza >:D<:*

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: